Ljummen endive­sallad med citron och pecorino

Recept på ljummen endivesallad med citron och pecorino
Stek endivesalladen i smör och vitt vin, servera med citron och riven pecorino. Ett läckert sätt att inleda middagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Ljummen endive­sallad med citron och pecorino

Genom att steka salladen i smör och vitt vin får den en mild och lite nötig smak.

Ljummen endivesallad med citron och pecorino
columbus leth

4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 endivesallad
2 msk olivolja, till stekning
1 dl vitt vin
50 g smör
Salt och svartpeppar

Till servering:

100 g pecorino
1 tsk rivet citronskal
1 näve bladpersilja

Gör så här:

  1. Halvera endiverna på längden så att du får 4 halvor. Stek dem med snittytan neråt i olivolja i 1–2 minuter tills de får färg. Vänd dem försiktigt, tillsätt vitt vin och smör. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp salladen varm tillsammans med vätskan från pannan. Toppa med finriven pecorino, citronskal och grovhackad persilja. Servera direkt.

Så gör du alkoholfri Virgin Pina ColadaBrand logo

Så gör du alkoholfri Virgin Pina Colada

Foto: Columbus Leth