Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Italiensk sushi med parmaskinka, mozzarella och rucola

25 jul, 2025
Recept på italiensk sushi med parmaskinka, mozzarella och rucola
Den italienska sushin har tagit sociala medier med storm – här visar proffset Catarina König hur man gör den stora supertrenden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Italiensk sushi med parmaskinka, mozzarella och rucola

Missa inte att testa supertrenden! Perfekt snacks till fördrinken.

Annons

4 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

70 g parmaskinka (1 pkt)
2 pkt mozzarella (à125 g)
30 g rucola
120 g strimlade soltorkade tomater

Topping:

25 g rostade pinjenötter
1 msk crèma de balsamico

Gör så här:

  1. Skär mozzarellan i stavar.
  2. Lägg parmaskinkan på en skärbräda och lägg på rucola på halva skivan.
  3. Lägg mozzarella tvärs över och soltorkade tomater intill.
  4. Rulla ihop till en rulle och dela på hälften till två stubbar.
  5. Upprepa med resterande skinka och ställ bitarna på högkant på ett fat. Toppa med rostade pinjenötter och ringla över crèma de balsamico.
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Recept och foto: Catarina König

Annons