Italiensk sushi med parmaskinka, mozzarella och rucola
25 jul, 2025
Den italienska sushin har tagit sociala medier med storm – här visar proffset Catarina König hur man gör den stora supertrenden!
Annons
Italiensk sushi med parmaskinka, mozzarella och rucola
Missa inte att testa supertrenden! Perfekt snacks till fördrinken.
Annons
4 portioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
70 g parmaskinka (1 pkt)
2 pkt mozzarella (à125 g)
30 g rucola
120 g strimlade soltorkade tomater
Topping:
25 g rostade pinjenötter
1 msk crèma de balsamico
Gör så här:
- Skär mozzarellan i stavar.
- Lägg parmaskinkan på en skärbräda och lägg på rucola på halva skivan.
- Lägg mozzarella tvärs över och soltorkade tomater intill.
- Rulla ihop till en rulle och dela på hälften till två stubbar.
- Upprepa med resterande skinka och ställ bitarna på högkant på ett fat. Toppa med rostade pinjenötter och ringla över crèma de balsamico.
Recept och foto: Catarina König
Annons