Klassiska lobster rolls

Recept på klassiska lobster rolls
columbus leth
Lobster rolls är en sådan rätt som känns lyxig men är busenkel att svänga ihop! Använd gärna brioche-korvbröd, det blir extra gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Lobster rolls

Servera chips, cornichoner och citronklyftor till hummern.

Så gör du klassiska lobster rolls
columbus leth

8 stycken

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 små kokta humrar
100 g smör
Salt

Dressing:

1 dl majonnäs
1 msk pressad citronsaft
2 msk gräslök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
1 tsk sellerisalt
1 tsk vitlökspulver
Salt och svartpeppar

Till servering:

8 korvbröd (gärna brioche)
2 msk gräslök
Potatischips
Cornichoner eller saltgurka
1 citron

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Gör så här:

  1. Dressing: Blanda majonnäs med citronsaft, gräslök och selleri. Krydda med sellerisalt, vitlökspulver, salt och peppar.
  2. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär allt kött i bitar. Smält smöret i en kastrull och vänd runt hummerköttet så att det blir varmt. Krydda med salt.
  3. Servering: Värm korvbröden och fyll dem med dressing, hummer och lite smält smör från kastrullen. Garnera med finhackad gräslök och servera direkt med chips, cornichoner och citronklyftor.

Foto: Columbus Leth