Ingefärs-julep – med champagne och ingefära

Recept på ingefärs-julep
Festa till det med en kryddig twist på den klassiska drinken julep – ingefära ger härlig smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Brand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Ingefärs-julep

Frisk och kryddig twist på klas­sikern julep, här med ingefära.

Kryddig ingefärs-julep
Columbus Leth

1 drink

Tid: 5 minuter

Du behöver:

3 stjälkar färsk mynta
Isbitar
6 cl bourbon
1 dl ginger ale
½ dl champagne eller mousserande vin
1 skiva färsk ingefära

Gör så här:

  1. Skölj och plocka eller riv sönder 2 stjälkar mynta grovt, och fördela dem i ett lågt glas.
  2. Fyll glaset med isbitar, och tillsätt bourbon och ginger ale.
  3. Toppa drinken med mousserande, den sista myntastjälken samt en skiva ingefära, och servera genast.

Chips med löjromsdipp

Brand logo
Chips med löjromsdipp

Foto: Columbus Leth