Friterade ostron med citronmajonnäs
De friterade ostronen blir härligt krispiga och gör sig otroligt väl med den syrliga citronmajonnäsen.
Friterade ostron med citronmajonnäs
Krispiga ostron med syrlig majonnäs.
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Citronmajonnäs:
1 äggula, rumsvarm
2 msk pressad citronsaft
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Salt
2 dl neutral olja, t ex solrosolja
Friterade ostron:
2 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl panko
Neutral olja till fritering
12 ostron
Servering:
1 handfull körvel
1 citron i klyftor
Gör så här:
- Citronmajonnäs: Vispa ihop äggulan med citronsaft- och skal, senap, vinäger och salt. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka ev av med extra salt och syra.
- Friterade ostron: Häll upp mjöl, ägg och panko i varsin djup tallrik. Vispa upp äggen lätt med en gaffel. Öppna ostronen, ta försiktigt ut dem och vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Fritera ostronen i omgångar i 1–2 minuter per ostron. Låt rinna av på galler.
- Servering: Torka av ostronskalen och fyll dem med lite citronmajonnäs. Lägg ett friterat ostron i varje skal, garnera med körvel och servera med citronklyftor.
Foto: Jonny Lindh

