Allt du behöver till midsommarbuffén – 7 recept
På midsommarafton dukar vi upp en härlig buffé som tåls att avnjutas i såväl sol som i regn. Välkomna gästerna ed en frisk fläder sour och ursöta rödbetsblommor fyllda med Västerbottensostkräm. Självklart har sill, lax och potatis en given plats på vårt bord – allt med sin egen lilla twist utan att krångla till det för mycket. Det här är en buffé som kombinerar gott plock med rätter som mättar. Och för att knyta ihop säcken dukar vi fram sommaren maffigaste jordgubbscheesecake till efterrätt – toppad med ett generöst lager färska jordgubbar!
Rödbetsblomma med fördrink
Små rödbetsblommor fyllda med Västerbottensostkräm och en frisk fläder sour får kickstarta midsommarfesten!
Recept: Rödbetsblommor och fläder sour
Smashed potatoes med crème fraiche och rom
Krispiga, gyllene potatisar med lyxig topping passar lika bra som tillbehör på buffén som ett tilltugg till drinken.
Recept: Smashed potatoes
Citrongravad lax
Enkel citrongravad lax med riv från pepparrot och äppelsalsa. Svårslagen mix!
Recept: Citrongravad lax med äppelsalsa
Mynta- och äppelsill
Midsommarbufféns godaste sill svänger du ihop på 10 minuter, det har du garanterat tid med!
Recept: Mynta- och äppelsill
Minipajer med Västerbottensost
Små portionspajer som du enkelt toppar med det du gillar – låt fantasin flöda!
Recept: Minipajer med Västerbottensost
Dubbelmarinerad fläskfilé
Riktigt bra buffémat som räcker till många och är omöjlig att misslyckas med!
Recept: Dubbelmarinerad fläskfilé
Jordgubbscheesecake
En riktigt bra cheesecake ska ha en krämig fyllning och frasig botten – och massor med jordgubbar på toppen!
Recept: Jordgubbscheesecake