Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Dubbelmarinerad fläskfilé

06 jun, 2025
Recept på dubbelmarinerad fläskfilé
Det finns en anledning till att dubbelmarinerad fläskfilé är en favorit på buffébordet – det går inte att misslyckas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Dubbelmarinerad fläskfilé

Mör, saftig och full av smak – ­dubbelmarinerad fläskfilé är en riktig festfavorit. Med två omgångar marinad får köttet maxat med smak!

Annons

8 bufféportioner

Tid: 30 minuter + tid i kyl

Du behöver:

600 g fläskfilé

Marinad 1:

2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2 msk honung, flytande
1 dl olivolja

Marinad 2:

½ dl japansk soja
½ dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ dl färska örter, t ex basilika och gräslök, finhackade
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald

Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilen fri från senor. Skala och riv vitlöken, blanda ihop med resten av ingredienserna till marinad 1. Lägg köttet i marinaden i dubbla plastpåsar i kylen i minst 8 timmar. Vänd då och då.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Lyft upp fläskfilén ur marinaden och släng bort marinaden. Bryn köttet i en stekpanna med smör på medelhög värme tills den fått fin färg runtom, var försiktigt så att köttet inte bränns av marinaden.
  3. Lyft upp köttet och lägg det i en ugnsform, ställ in mitt i ugnen och låt gå tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt köttet vila i ca 15 minuter.
  4. Blanda under tiden ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det ljumna köttet i marinaden och låt ligga i minst 3 timmar, gärna längre.
  5. Lyft upp köttet ur marinaden och skiva det. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över marinaden. Strö över örter.

Foto: Lisa Björner

Annons