Dubbelmarinerad fläskfilé

Recept på dubbelmarinerad fläskfilé
Det finns en anledning till att dubbelmarinerad fläskfilé är en favorit på buffébordet – det går inte att misslyckas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo

Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Dubbelmarinerad fläskfilé

Mör, saftig och full av smak – ­dubbelmarinerad fläskfilé är en riktig festfavorit. Med två omgångar marinad får köttet maxat med smak!

8 bufféportioner

Tid: 30 minuter + tid i kyl

Du behöver:

600 g fläskfilé

Marinad 1:

2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2 msk honung, flytande
1 dl olivolja

Marinad 2:

½ dl japansk soja
½ dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ dl färska örter, t ex basilika och gräslök, finhackade
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald

Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo

Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilen fri från senor. Skala och riv vitlöken, blanda ihop med resten av ingredienserna till marinad 1. Lägg köttet i marinaden i dubbla plastpåsar i kylen i minst 8 timmar. Vänd då och då.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Lyft upp fläskfilén ur marinaden och släng bort marinaden. Bryn köttet i en stekpanna med smör på medelhög värme tills den fått fin färg runtom, var försiktigt så att köttet inte bränns av marinaden.
  3. Lyft upp köttet och lägg det i en ugnsform, ställ in mitt i ugnen och låt gå tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt köttet vila i ca 15 minuter.
  4. Blanda under tiden ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det ljumna köttet i marinaden och låt ligga i minst 3 timmar, gärna längre.
  5. Lyft upp köttet ur marinaden och skiva det. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över marinaden. Strö över örter.

Foto: Lisa Björner