4 recept ur Anna Johanssons nya kokbok Rot till stjälk
ELLE-profilen Anna Johansson vill inspirera fler till et enklare och mer omsorgsfullt sätt att laga mat. Nu är hon aktuell med sin nya kokbok Rot till stjälk där säsongens råvaror står i centrum. Hon beskriver sin matlagningsfilosofi som lättlagat, rofyllt, gott och roligt. Här delar hon med sig av fyra recept ur den nya kokboken.
Rabarberlemonad med citron och rosmarin
För dig som kanske föredrar alkoholfritt men ändå vill ha känslan av en flott drink.
Recept: Rabarberlemonad
Gurksoppa med getost och gräslök
Gurksoppa – underbart svalkande på sommaren!
Recept: Kall gurksoppa
Chips och dipp Mathias Dahlgren style
På restaurang Rutabaga fick Anna i uppgfit att slänga ihop en mycket enkel och supergod ”chips & dipp”. Här är resultatet!
Recept: Chips och dipp
Vit chokladmousse med Kesella
Lätt och luftig variant på chokladmousse och en somrig fullträff när den toppas med syrliga marinerade jordgubbar.
Recept: Vit chokladmousse med marinerade jordgubbar
Foto: Anna Johansson och Mira Vickman
Recept ur kokboken Rot till stjälk (Tukan förlag)