Gurksoppa med getost och gräslök
18 apr, 2025
AvAnna Johansson
Anna Johanssons gurksoppa med getost och gräslök är allra godast att äta kall. Perfekt en varm sommardag.
Annons
Gurksoppa med getost och gräslök
Gurksoppa– så lätt, friskt och somrigt!
6 portioner
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
2 färska gurkor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 liter hönsbuljong/grönsaksbuljong
2 ½ dl vispgrädde
2 dl krämig getost
90 g spenat eller persilja
Salt och peppar
Olja, till stekning
Gör så här:
- Riv gurkan grovt. Finhacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i lite olja. Häll på buljong och låt det hela koka ihop ett par minuter.
- Strax innan servering vänder du ner grädde och ost. Mixa i spenat alternativt persilja. Koka inte soppan mer, då finns det risk för att den skär sig. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite pressad citron.
- Servera soppan ljummen eller kall.
Foto: Mira Vickman
Annons