Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Gurksoppa med getost och gräslök

18 apr, 2025
AvAnna Johansson
Recept på gurksoppa med getost och gräslök
Mira Wickman
Anna Johanssons gurksoppa med getost och gräslök är allra godast att äta kall. Perfekt en varm sommardag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Gurksoppa med getost och gräslök

Gurksoppa– så lätt, friskt och somrigt!

Gurksoppa med getost och gräslök
Mira Wickman

6 portioner

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

2 färska gurkor
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 liter hönsbuljong/grönsaksbuljong
2 ½ dl vispgrädde
2 dl krämig getost
90 g spenat eller persilja
Salt och peppar
Olja, till stekning

Gör så här:

  1. Riv gurkan grovt. Finhacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i lite olja. Häll på buljong och låt det hela koka ihop ett par minuter.
  2. Strax innan servering vänder du ner grädde och ost. Mixa i spenat alternativt persilja. Koka inte soppan mer, då finns det risk för att den skär sig. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite pressad citron.
  3. Servera soppan ljummen eller kall.

Foto: Mira Vickman

Annons