Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Rabarber­lemonad med citron och­ ­rosmarin

18 apr, 2025
AvAnna Johansson
Recept på rabarberlemonad med citron och rosmarin
Mira Wickman
Somrigt god och fräsch rabarberlemonad med härligt kryddiga inslag från rosmarin och syrlighet för citron. Perfekt när solen ligger på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #4 - Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangriaBrand logo
Drinkar #4 - Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangria

Rabarber­lemonad med citron och­ ­rosmarin

För dig som kanske föredrar alkoholfritt men ändå vill ha känslan av en flott drink. Den här läskande och fräscha lemonaden passar perfekt att servera som fördrink.

Frisk rabarberlemonad med citron och rosmarin
Mira Wickman

2 liter

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g rabarber
2 dl strösocker
1 vaniljstång
½ kruka rosmarin
1,8 liter vatten
2 pressade citroner

Gör så här:

  1. Tvätta och skiva rabarbern i centimeterstora bitar. Lägg i en kastrull med socker, vaniljstång och rosmarinkvistar och häll över hälften av vattnet.
  2. Låt koka i ca 10 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
  3. Sila genom en duk eller finmaskig sil. Häll i resten av vattnet och den pressade citronen.
  4. Servera med is och eventuellt skivor av citron. Späd med mer vatten vid behov.

Foto: Mira Vickman

Annons