3 recept av Matilda Klarqvist – vinnare av Sveriges mästerkock 2025
Tommy Myllymäki prisade Matilda Klarqvists egna stil i köket och Tom Sjöstedt ville stjäla hennes crudo på marulk. I hennes kokbok Queen Green är det grönsakerna som spelar huvudrollen på tallriken. Recepten byggs runt råvaran och sen är det upp till dig vilket protein du väljer att äta till. ELLE mat & vin har fått ta del av tre recept ur hennes färgstarka kokbok – grönt, gott och alldeles underbart!
Läs mer: ELLE mat & vin möter vinnaren av Sveriges mästerkock 2025 – Matilda Klarqvist
Krispiga kroppkakor med champinjon- och parmesanfyllning
Mjuk potatis med krispigt skal och en umamibomb på insidan. Hur gott låter inte det?
Recept: Krispiga kroppkakor
Sesamdressad aubergine med kokosris
Aubergine suger åt sig andra smaker som en svamp. Det gör auberginen till grönsaksdiskens mest tacksamma råvara.
Recept: Sesamdressad aubergine
Plato de haricots och gurka
Friterade de haricots verts med två sorters gurka, pecorino och en honungsdipp blir tillsammans tvättäkta smakmagi!
Recept: Plato de haricots
Foto: Ulrika Pousette
Recept: Matilda Klarqvist
Recept ur kokboken Queen Green (Bonnier Fakta)