Yoghurt med honungsfikon
Yoghurt med honungsfikon är sött, gott och alldeles, alldeles underbart! Funkar både som dessert eller lyxigare frukost.
Yoghurt med honungsfikon
Toppa yoghurten med söta, honungsdoppade fikon.
4 portioner
Du behöver:
Fikon
175 g honung
2 kvistar färsk timjan
6 fikon
Till servering:
50 g pinjenötter
6-8 dl grekisk yoghurt, 10 %
Gör så här:
- Fikon: Värm försiktigt upp honungen med lite färsk timjan. Den får inte koka.
- Dela fikonen i halvor eller kvartar och lägg dem i honungen. Värm försiktigt i ½–1 minut. Stäng av värmen.
- Servering: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna 1-2 minuter. Låt dem svalna. Fördela yoghurten i 4 små skålar. Toppa med fikon, honung och pinjenötter.
Foto: Rikke Westesen
