Snabb tomatsallad med burrata och pesto
Förbered peston dagen innan så går det extra snabbt att svänga ihop den här tomatsalladen med burrata! Finast blir det med tomater i olika färger!
Tomatsallad med burrata och pesto
Peston går att förbereda, sedan är det bara att skära upp tomater och servera!
6 portioner
Du behöver:
600 g blandade tomater
4 msk olivolja
Salt och peppar
3 bollar färsk burrata
Pesto:
50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
75 g parmesan
Salt
3 nävar färsk basilika
1 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Pesto: Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna i 1–2 minuter. Låt svalna på tallrik. Skala vitlök. Mixa pinjenötter, vitlök, parmesan och salt grovt i en matberedare. Skölj basilikan och mixa i den. Tillsätt olja och rör ihop allt till en grov pesto. Smaka av med salt och vinäger.
- Skölj tomaterna, skär i skivor. Blanda med olja, smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomatskivorna på en tallrik och toppa med uppskurna burratabollar och pesto.
Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm
