Lyxig skaldjurstallrik med misomajo

Recept på lyxig skaldjurstallrik med misomajo
Inget slår en lyxig skaldjurstallrik med räkor, havskräftor och ostron. Avnjut med en misomajo som förhöjer smakerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Lyxig skaldjurstallrik med misomajo

Det går bra att byta ut något skaldjur mot till exempel krabbklor.

Så gör du en lyxig skaldjurstallrik med misomajo

4 portioner

Du behöver:

12 kokta färska räkor
4 kokta havskräftor
8 ostron

Misomajo:

2 msk sesamfrö
4 msk majonnäs
2 msk misopasta
1 msk färskpressad limesaft
1 tsk honung
2 msk japansk soja

Grönsaker:

1 kålrabbi
8 stjälkar bladselleri
1 fänkål

Till servering:

Istärningar
1 lime
Tabasco

Gör så här:

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna i 1–2 minuter, tills de hoppar i pannan. Ta från värmen, låt svalna lite och krossa dem i en mortel. Blanda majonnäsen med miso, limesaft och honung i en skål.
  2. Smaka av med soja och rör ner de rostade sesamfröna. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av någon ingrediens för rätt balans.
  3. Skölj grönsakerna och skär dem i tunna stavar. Lägg stavarna i en skål med isvatten fram till servering.
  4. Täck botten på ett stort fat med isbitar och fördela räkor, havskräftor, öppnade ostron och grönsaker ovanpå. Servera genast med misomajo, lime och tabasco.

Foto: Columbus Leth