Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Skagenröra på smörstekt bröd

19 apr, 2025
Recept på skagenröra på smörstekt bröd
Rikke Westesen
En krämig skagenröra som serveras på smörstekt bröd är en förrätt som alltid går hem. Gör egen, det är enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Skagenröra på smörstekt bröd

En hemmagjord, krämig skagen­röra är lyxigt och läckert.

Krämig skagenröra på smörstekt bröd
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen

4 portioner

Annons

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 msk färsk dill
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
50 g valfri rom
300 g skalade räkor
Salt och svartpeppar

Till servering:

Smör
4 skivor bröd
Blandad grön sallad
1 näve färsk dill

Gör så här:

  1. Hacka dillen grovt. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, senap, dill, rom och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servering: Smält smör i en het panna och rosta brödet gyllene och frasigt på båda sidor. Lägg upp brödet på tallrikar och toppa med sallad och skagenröra. Garnera med dill och servera direkt.

Foto: Rikke Westesen

Annons