Rosa melon-­isglass på pinne

Recept på rosa melon-isglass på pinne
columbus leth
På endast tre ingredienser fixar du denna melon-isglass på pinne! Svalkande god en varm sommardag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Rosa melon-­isglass

Istället för att göra egen sockerlag av socker och vatten kan du använda agavesirap. Då går det lite snabbare att göra glassen.

Svalka dig med en rosa melon-isglass
columbus leth

10 glassar

Du behöver:

1 dl strösocker
1 dl vatten
1 liten vattenmelon (800 g fruktkött)

Gör så här:

  1. Häll socker och vatten i en kastrull och koka tills sockret har smällt. Kyl sockerlagen så att den är helt kall när den ska användas.
  2. Skär bort melonskalet och tärna fruktköttet.
  3. Mixa melonen i en blender, sila av det och blanda med sockerlagen. Fördela massan i glassformar och låt stå i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten. Stick ner en pinne i formarna efter en stund, när glassen börjat stelna.

Foto: Columbus Leth