Rabarberkaka med vit choklad och färska bär

Recept på rabarberkaka med vit choklad och färska bär
Ljuvlig mjuk rabarberkaka smaksatt med kardemumma, vit choklad och färska bär – mer sommar än så blir det inte!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bärBrand logo

Drinkar #9 - Bubblig bål med kallbryggt te och röda bär

Rabarberkaka med vit choklad och färska bär

Mjuk kaka med smak av rabarber och kardemumma.

12 bitar

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

150 g smör
150 g rabarber
1 msk strösocker
2 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
100 g vit choklad, hackad eller knappar
1 dl matlagningsgrädde

Till servering:

250 g jordgubbar
125 g vinbär
125 g hallon
½ dl socker
2 ½ dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Ta från värmen. Skala rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar. Vänd runt bitarna i 1 msk strösocker.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna inklusive chokladen. Vänd ner i smeten växelvis med smöret och grädden.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form (22–24 cm i diameter).
  4. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50–60 minuter. Vänd under tiden bären i socker, låt dra medan kakan gräddar. Låt kakan svalna. Servera med sockermarinerade bär och vispad grädde.

Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo

Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Foto: Columbus Leth