Potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax

Recept på potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax
columbus leth
De här potatisvåfflorna med både västerbottensost och kallrökt lax passar antingen till en matig brunch eller som en lyxig förrätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffelBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #5 - Pizza med edamamepesto, burrata & tryffel

Potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax

Riven potatis i smeten gör våfflorna extra matiga. Toppa med lax och gräddfil.

Lyxa till det med potatisvåfflor med västerbottensost och kallrökt lax
columbus leth

6 stycken

Du behöver:

3 bakpotatisar
100 g Västerbottensost
1 knippe salladslök
2 ägg
2 dl vetemjöl
Salt
2 msk olivolja

Topping:

1 hjärtsalladshuvud
1 gurka
2 dl gräddfil
200 g rökt lax
1 näve dill
Salt och peppar
Citron

Gör så här:

  1. Skala potatisen och riv dem grovt på rivjärn. Krama ur vätskan. Riv osten grovt. Skölj och hacka salladslök, spara lite till servering. Rör ihop ägg med riven potatis, riven ost, salladslök, mjöl och salt till en jämn smet. Pensla våffeljärnet med olja och grädda 6 våfflor.
  2. Skölj och torka salladen, strimla. Skölj gurka och skär i skivor. Toppa våfflorna med gräddfil, sallad, lax, gurka, salladslök och hackad till. Krydda med salt och peppar och servera med citronklyftor.

Foto: Columbus Leth