Panzanella med kyckling och avokado
Den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella gör du enkelt matigare genom att tillsätta både kyckling och avokado.
Panzanella med kyckling och avokado
Gör den italienska salladsfavoriten ännu mer mättande med kyckling och avokado.
2 portioner
Du behöver:
2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja till stekning
Salt
2 kycklingbröstfiléer
1 avokado
3 tomater
2 nävar rucola
1 näve färsk basilika
Dressing:
1 tsk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär brödet i grova tärningar. Skala vitlöken och riv den fint. Stek brödtärningarna i rikligt med olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Krydda med vitlök och salt och stek ytterligare några minuter tills tärningarna är gyllene och knapriga. Ta dem ur pannan.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek dem i pannan i ca 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Krydda med salt.
- Halvera avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Skölj tomaterna och skär dem i grova bitar. Skölj och torka rucolan. Lägg avokado, tomat och sallad på en tallrik och strö basilikablad över.
- Dressning: Blanda ihop honung, vinäger, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Toppa salladen med stekt kyckling, brödtärningar och dressing. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
