Mozzarellasticks med marinarasås
- AvNadia Mathiasen
- AvLouisa Lorang
Mozzarellasticks som dippas i marinarasås kan vara det godaste tilltugget som finns! Testa själv om du inte är övertygad!
Mozzarellasticks med marinarasås
Med ett frasigt yttre och mjukt mozzarellainre är de här pinnarna oemotståndliga.
4 portioner
Du behöver:
2 avlånga mozzarellakulor à 200 g
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl panko ströbröd
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökssalt
1 tsk oregano
Salt och peppar
Neutral olja till stekning
Marinarasås:
1 gul lök
4 msk olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk basilika
2 burkar hela tomater utan skal, à 400 g
Salt och peppar
1 nypa strösocker
Olivolja
Gör så här:
- Börja med såsen. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i 5–6 minuter, tills den är mjuk men inte brynt. Skala och hacka vitlöken. Plocka basilikan. Lägg ner bägge i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter. Plocka upp tomaterna ur burken, mosa dem med ballongvisp eller mixerstav, och vänd ner i såsen. Smaka av med salt, peppar, socker och lite olja.
- Skär osten i stavar. Häll mjöl i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan djup tallrik, och blanda panko, lökpulver, vitlökssalt och oregano i en tredje. Salta och peppra. Vänd mozzarellastavarna i mjöl, äggblandning och till sist panko. Gör om paneringen en gång så att de är ordentligt panerade. Stek i rikligt med olja i en vid och djup panna, tills gyllene på alla sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera mozzarellastavarna nystekta med marinarasås.
Foto: Columbus Leth
