Mintkyssar med mörk choklad
Busenkelt recept på mintkyssar med mörk choklad – ett måste i godisskålen till jul!
Mintkyssar med mörk choklad
Mintkyssar kan vara lite knepiga att få till, men inte med det här receptet. Så enkelt och gott!
Ca 50 stycken
Tid: 20 minuter + tid att vila
Du behöver:
45 g (ca 1 dl) äggvita
400 g (6 ½ dl) florsocker
7 droppar pepparmyntsolja (eller efter smak)
100 g mörk choklad, hackad
Gör så här:
- Vispa äggvitan vit och skummig i en skål med elvisp. Vänd ner florsockret, lite i taget. Smaksätt med pepparmyntsolja och knåda ihop massan med händerna. Använd ev lite extra florsocker om den klibbar.
- Rulla små kulor av degen, ungefär i storlek som en femkrona. Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper och platta till dem lätt med en gaffel. Låt mintkyssarna torka i rumstemperatur i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad. Fyll chokladen i en spritspåse och ringla den över mintkyssarna. Låt chokladen stelna innan servering. Förvara mintkyssarna torrt – de håller i upp till en vecka.
Foto: Columbus Leth
