Minisockerkaka med hallon och pistaschnötter
21 apr, 2025
Allt blir godare när det serveras i miniformat, så även denna söta lilla sockerkaka med hallon, grädde och pistaschnötter!
Annons
Minisockerkaka med hallon
Den här efterrätten serveras varm med grädde och pistaschnötter på toppen.
4 portioner
Annons
Tid: 45 minuter
Du behöver:
150 g mandelmassa
1 ¾ dl strösocker
150 g smör
2 ägg
¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
125 g hallon
1 msk strösocker
Till servering:
Vispgrädde
25 g osaltade pistaschnötter, utan skal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° varmluft. Smörj 4 små formar, ca 14 cm i diameter.
- Mixa mandelmassa, socker och smör i en matberedare, eller riv mandelmassan och vispa ihop allt med en elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl och salt och fördela smeten i de smorda formarna. Toppa varje kaka med 3–4 hallon och strö över socker.
- Grädda sockerkakorna i ugnen i 15–20 minuter eller tills gyllene.
- Servering: Vispa grädden lätt och hacka pistaschnötterna grovt. Servera de varma kakorna toppade med nötter, grädde och färska hallon.
Foto: Rikke Westesen
Annons