Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Påskmat Vintips till middagen

Minisockerkaka med hallon och pistaschnötter

21 apr, 2025
Recept på minisockerkaka med hallon
Rikke Westesen
Allt blir godare när det serveras i miniformat, så även denna söta lilla sockerkaka med hallon, grädde och pistaschnötter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtanBrand logo
Bakat och klart #1 – Godaste jordgubbstårtan

Minisockerkaka med hallon

Den här efterrätten serveras varm med grädde och pistasch­nötter på toppen.

Minisockerkaka med hallon
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen

4 portioner

Annons

Tid: 45 minuter

Du behöver:

150 g mandelmassa
1 ¾ dl strösocker
150 g smör
2 ägg
¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
125 g hallon
1 msk strösocker

Till servering:

Vispgrädde
25 g osaltade pistaschnötter, utan skal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Smörj 4 små formar, ca 14 cm i diameter.
  2. Mixa mandelmassa, socker och smör i en matberedare, eller riv mandelmassan och vispa ihop allt med en elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl och salt och fördela smeten i de smorda formarna. Toppa varje kaka med 3–4 hallon och strö över socker.
  3. Grädda sockerkakorna i ugnen i 15–20 minuter eller tills gyllene.
  4. Servering: Vispa grädden lätt och hacka pistaschnötterna grovt. Servera de varma kakorna toppade med nötter, grädde och färska hallon.

Foto: Rikke Westesen

Annons