Minipajer med ­soltorkad tomat och mozzarella

Recept på minipajer med soltorkad tomat mozzarella
Columbus Leth
Dessa minipajer med soltorkad tomat och mozzarella går jättebra att förbereda och ha i kylen, bara att plocka fram till fördrinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Minipajer med ­soltorkad tomat och mozzarella

Goda minipajer som enkelt kan göras i förväg och kylas innan servering.

Förbered minipajerna med soltorkad tomat och mozzarella dagen innan
Columbus Leth

12 stycken

Du behöver:

1 gul lök
Olja, till stekning
1 näve färsk oregano
200 g soltorkade tomater i olja
3 ägg
2 dl crème fraiche
75 g riven mozzarella
Salt och nymalen svartpeppar
2 paket färdig pajdeg

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 180°. Skala och finhacka löken, stek den mjuk och glansig i smör utan att den tar färg. Skölj och plocka oregano, låt de soltorkade tomaterna rinna av i en sil (spara oljan till exempelvis en salladsdressing).
  2. Vispa ihop ägg och crème fraiche i en skål, och tillsätt riven mozzarella, stekt lök, oregano och soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar.
  3. Stansa ut pajdegen i små cirklar, tryck ner dem i ett smort bleck med muffinsformar och häll ut fyllningen i dem.
  4. Grädda minipajerna i ugnen i 25–30 minuter, tills de är gyllene och fyllningen stannat. Låt dem vila i formen i 5–10 minuter innan servering.

Foto: Columbus Leth