Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost
Konstigt nog är allt godare i miniformat – som dessa minipajer med rödlök och blåmögelost.
Minipajer av smördeg med rödlök och blåmögelost
Älskar du inte blåmögelost väljer du emmentaler, chèvre eller en god cheddar.
12 bitar
Du behöver:
450 g smördeg från frysen, tinad
100 g blåmögelost
1 ägg
Bakad lök:
6 rödlökar
1 näve färsk timjan
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
1 näve färsk timjan
2 msk flytande honung
Gör så här:
- Värm ugnen till 200° varmluft. Skala och halvera lökarna. Skölj och plocka bladen från timjan.
- Fördela lökhalvorna på en ugnsplåt klädd med bakplåts- papper. Droppa olja och honung över och strö timjan, salt och peppar över löken. Baka i ugnen i 15–20 minuter, tills lökarna är mjuka.
- Rulla ut smördegen på ett mjölat bakbord. Ta ut 12 cirklar med en diameter på ca 9 cm, använd gärna ett glas. Fördela smördegsbitarna i lätt smorda muffinsformar.
- Lägg en liten bit blåmögelost i varje form och en halv lök ovanpå. Se till att lite av degen är fri vid kanten så den kan puffa upp under gräddningen.
- Vispa upp ägget med en skvätt vatten i en skål och pensla smördegen med ägg. Grädda smördegsbakelserna i ugnen i 20-30 minuter, tills gyllene. Skölj och plocka timjan, strö över bakelserna och droppa lite honung över. Servera genast.
Foto: Rikke Westesen
