Minimuffins med äpple och kardemumma

Recept på minimuffins med äpple och kardemumma
Det bästa med dessa minimuffins som fylls med äpple och kardemumma är just att de är små – för då får man helt enkelt ta två!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du sommardrink med kanelBrand logo

Så gör du sommardrink med kanel

Minimuffins med äpple och kardemumma

Säsongens äpplen i saftiga muffins.

Ljuvliga små minimuffins med äpple och kardemumma

12 stycken

Du behöver:

170 g smör
1 äpple
2 msk farinsocker
2 tsk mald kardemumma
150 g mandelmassa
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
1 nypa salt
2 msk vetemjöl
1 näve mandelspån

Till servering:

Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° och ställ ut minimuffinsformar på en plåt. Ta ut smöret ur kylen för att mjukna. Skölj äpplet, skala och skär i små tärningar. Vänd runt dem med farinsocker och kardemumma.
  2. Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med sockret och 150 g smör i en annan skål med elvisp. Tillsätt ägg, salt och mjöl och vispa väl. Smält 20 g smör i en kastrull och använd det för att smörja minimuffinsformarna.
  3. Häll smeten i formarna. Fördela äppeltärningarna i formarna och strö över mandel. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter, känn med en sticka. Servera dem med lite siktat florsocker på toppen.

Foto: Rikke Westesten, Peter Kamm