Marshmallowtoppar med jordgubb
Söta marshmallowtoppar med jordgubb är helt omöjliga att säga nej till!
Marshmallowtoppar med jordgubb
Segmjuka och fluffiga marshmallows med fin smak av jordgubb.
50 stycken
Tid: 40 minuter + tid i kyl över natten
Du behöver:
15 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl vatten
400 g socker
1 nypa salt
Jordgubbsarom eller -pasta
8 droppar röd karamellfärg
Florsocker
Frystorkade jordgubbar
Gör så här:
- Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i cirka 10 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt vaniljstång, vaniljfrön, vatten, socker och salt puttra i en kastrull tills det når en temperatur på 115° (använd sockertermometer).
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen, och låt smälta ner i sockermassan.
- Fiska ur vaniljstången och häll över sockermassan i en skål, vispa ner jordgubbssmaksättning efter smak samt karamellfärg med elvisp i cirka 10 minuter, tills massan är tjock och luftig. Smaka av och se om du behöver mer smaksättning.
- Pudra ett stort fat med florsocker. Fyll marshmallowmassan i spritspåse och spritsa ut små toppar direkt i florsockret.
- Strö över frystorkade jordgubbar och låt stå i kylen över natten. Första och andra dagen är de klibbiga, men stelnar sedan och får en fast skorpa.
Foto: Lene Samsö
