Lyxlagat med säsongens godaste primörer – 5 recept
- AvRedaktionen ELLE
Denna spirande säsong bjuder på färskpotatis, sparris, lamm och rabarber. Duka med din finaste servis och bjud på en frestande festmiddag.
Äntligen har årets godaste primörer tittat fram och de måste vi ju självklart ta tillvara på! Sparrisen serverar vi tillsammans med ricottapannkakor, stenbitsrom och mascarpone. Färskpotatisen hamnar i en potatissallad med rädisor, dill och perfekt kokade ägg. Varmrätten blir örtigt lamm med tabbouleh och myntagelé. Givetvis blir det rabarber till efterrätt, här som en kompott med hemgjorda maränger och vaniljglass.
RICOTTAPANNKAKOR MED SPARRIS OCH STENBITSROM
Inled middagen med säsongens favoritprimör sparris.
TIll recept>>
GRÖN SALLAD MED ÄRTSKOTT OCH ÖRTIG DRESSING
Du kan ersätta kärnmjölken med vanlig mjölk och en skvätt citronsaft.
Till recept>>
POTATISSALLAD MED RÄDISOR, DILL OCH ÄGG
Denna fräscha potatissallad blir extra matig med krämiga ägg.
Till recept>>
LAMMKOTLETTER MED TABBOULEH OCH MYNTAGELÉ
Ge lammköttet en örtig touch med mynta, persilja och timjan.
Till recept>>
RABARBERKOMPOTT MED MARÄNGER OCH VANILJGLASS
Slutet gott, allting gott med denna sötsyrliga dessert.
