Limefromage med yuzu
Limefromage är en frisk dessert som piggar upp efter en tung middag. Smaksätt med yuzu och garnera med små påskägg.
Limefromage med yuzu
Pigg och citrussmakande.
4 portioner
Du behöver:
3 ägg
1 ¼ dl strösocker
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 lime
½ dl yuzusaft
Till servering:
50 g vit choklad
1 lime
Små påskägg
1 näve röd oxalis
Gör så här:
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljusa och luftiga med hälften av sockret med elvisp. Vispa tills sockret är helt upplöst. Vispa grädden med elvisp. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
- Vispa äggvitorna fasta med elvisp i en ren skål. Vispa försiktigt ner resten av sockret, lite i taget. Skölj limefrukterna, riv skalen fint och pressa saften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull i det vatten som är kvar. Tillsätt lime- och yuzusaft. Rör ner gelatinet i äggulorna och limeskal efter smak. Vänd försiktigt ner vispgrädden och till sist äggvitorna. Fördela fromagen i 4 små skålar eller glas och ställ kallt i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Pynta med hyvlad vit choklad, en limeskiva, påskägg och oxalis. Servera genast.
Foto: Columbus Leth och Lene Samsø
