Leftover-mexibowl med chipotlekräm
07 sep, 2025
Det fina med en leftover-mexibowl är att du använder det som blivit över från middagen – variera grönsaker och protein. Chipotlekrämen sätter smak på matlådan!
Annons
Leftover-mexibowl med chipotlekräm
En smakrik och färgstark lunchbowl där du tar vara på rester – toppen till matlådan!
Annons
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
150 g quinoa
1 avokado
½ lime
6 rädisor
¼ rödkål
1 kycklingbröstfilé, stekt eller kokt
1 färsk grön chili
1 näve färsk koriander
Chipotlekräm:
1 dl crème fraiche
1 msk chipotlesås
Salt
Till servering:
½ lime
3 msk picklad rödlök
Gör så här:
- Koka quinoan i rikligt med vatten i ca 15 minuter tills den är mjuk. Häll av och låt svalna något.
- Dela avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i tärningar. Pressa över limesaft och blanda.
- Skiva rädisorna tunt, strimla rödkålen fint och dela eller skär kycklingen i mindre bitar. Skiva chilin tunt.
- Fördela quinoa, avokado, rädisor, rödkål, kyckling, chili och koriander i två matlådor. Lägg med limeklyftor.
- Chipotlekräm: Rör ihop crème fraiche med chipotlesås och smaka av med salt. Packa dressing och picklad rödlök i egna små burkar och servera vid sidan om.
Foto: Columbus Leth
Annons