Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Kräftskiva Restaurangtips Matnyheter

Leftover-mexibowl med chipotlekräm

07 sep, 2025
Recept på leftover-mexibowl med chipotlekräm
Det fina med en leftover-mexibowl är att du använder det som blivit över från middagen – variera grönsaker och protein. Chipotlekrämen sätter smak på matlådan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 goda tillbehör till tacosen som höjer smakernaBrand logo
3 goda tillbehör till tacosen som höjer smakerna

Leftover-mexibowl med chipotlekräm

En smakrik och färgstark lunchbowl där du tar vara på rester – toppen till matlådan!

Leftover-mexibowl med chipotlekräm
columbus leth
Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

150 g quinoa
1 avokado
½ lime
6 rädisor
¼ rödkål
1 kycklingbröstfilé, stekt eller kokt
1 färsk grön chili
1 näve färsk koriander

Chipotlekräm:

1 dl crème fraiche
1 msk chipotlesås
Salt

Till servering:

½ lime
3 msk picklad rödlök

Gör så här:

  1. Koka quinoan i rikligt med vatten i ca 15 minuter tills den är mjuk. Häll av och låt svalna något.
  2. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i tärningar. Pressa över limesaft och blanda.
  3. Skiva rädisorna tunt, strimla rödkålen fint och dela eller skär kycklingen i mindre bitar. Skiva chilin tunt.
  4. Fördela quinoa, avokado, rädisor, rödkål, kyckling, chili och koriander i två matlådor. Lägg med limeklyftor.
  5. Chipotlekräm: Rör ihop crème fraiche med chipotlesås och smaka av med salt. Packa dressing och picklad rödlök i egna små burkar och servera vid sidan om.
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Foto: Columbus Leth

Annons