Lammkotletter med potatis och fänkål i ugn

Recept på lammkotletter med potatis och fänkål i ugn
Lammkotletterna blir möra och fina när de bryns av i stekpanna innan servering. Skär i tunna skivor och servera med ugnsrostad potatis och fänkål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så grillar du: Sommarens bästa burgareBrand logo

Så grillar du: Sommarens bästa burgare
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=30663&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.hemkop.se/recept/hogrevsburgare_cheddarost?utm_source=Aller&utm_medium=video&utm_campaign=burgare

Lammkotletter med potatis och fänkål i ugn

Kotletterna skärs i tunna skivor och serveras med ugnsbakad potatis och fänkål.

Lammkotletter skurna i tunna skivor serveras här med potatis och fänkål i ugn

6 portioner

Du behöver:

2 lammkotletter (totalt ca 800 g–1 kg)
2 msk olivolja till stekning
Salt

Potatis och fänkål i ugn:

1/3 kg potatis
2 fänkål
2 msk fänkålsfrön
1 citron
½ dl olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Potatis och fänkål i ugn: Sätt ugnen på 220°. Koka upp en kastrull med vatten. Skrubba potatisen och dela i halvor om de är stora. Lägg ner potatisen i kastrullen, tillsätt salt och låt koka i 5–10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Rensa fänkålen och skär den i mindre bitar. Blanda de halvkokta potatisarna och fänkålen tillsammans med fänkålsfrön, citronskivor, olivolja, salt och peppar. Lägg allt i en form och tillaga i ca 45 minuter tills potatisen är helt mjuk.
  3. Skär små jack i fettkanten på kotletterna och bryn dem i en stekpanna. Krydda med salt och lägg dem ovanpå potatisen. Stek kotletterna i ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 58–62 grader (använd en stektermometer). Ta ut kotletterna ur ugnen och låt dem vila på en skärbräda medan potatisen fortsätter att steka klart.
  4. Skär kotletterna i tunna skivor och servera med potatisen och fänkålen.

Foto: Rikke Westesen