Krämig potatissallad med parmesandressing
09 jun, 2025
Färskpotatis i all ära, men den här parmesandressingen är verkligen salladens stjärna! Testa själv så förstår du varför!
Annons
Krämig potatissallad med parmesandressing
Sommarens godaste potatissallad. Parmesandressingen är en verklig hit!
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g färskpotatis
½ huvud frisésallad
1 gurka
8 rädisor
2 salladslökar
2 nävar ärtskott
Dressing:
1 ½ dl finriven parmesan
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
½ citron, pressad saft
Salt och nymald svartpeppar
1 msk finhackad gräslök
Gör så här:
- Skrubba och koka potatisen i en kastrull med saltat vatten i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt dem svalna helt. Skär dem i halvor eller kvartar.
- Plocka salladen grovt, skölj och torka. Skiva gurkan och rädisorna. Finhacka salladslöken. Lägg upp sallad, potatis, gurka, rädisor, salladslök och ärtskott på ett fat.
- Dressing: Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen, späd eventuellt med lite vatten om den blir för tjock. Rör till sist ner gräslök i dressingen.
- Servering: Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar och servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons