Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Krämig potatissallad med parmesandressing

09 jun, 2025
Recept på krämig potatissallad med parmesandressing
columbus leth
Färskpotatis i all ära, men den här parmesandressingen är verkligen salladens stjärna! Testa själv så förstår du varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Krämig potatissallad med parmesandressing

Sommarens godaste potatissallad. Parmesandressingen är en verklig hit!

Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g färskpotatis
½ huvud frisésallad
1 gurka
8 rädisor
2 salladslökar
2 nävar ärtskott

Dressing:

1 ½ dl finriven parmesan
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
½ citron, pressad saft
Salt och nymald svartpeppar
1 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Skrubba och koka potatisen i en kastrull med saltat vatten i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt dem svalna helt. Skär dem i halvor eller kvartar.
  2. Plocka salladen grovt, skölj och torka. Skiva gurkan och rädisorna. Finhacka salladslöken. Lägg upp sallad, potatis, gurka, rädisor, salladslök och ärtskott på ett fat.
  3. Dressing: Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen, späd eventuellt med lite vatten om den blir för tjock. Rör till sist ner gräslök i dressingen.
  4. Servering: Ringla dressingen över salladen, smaka av med salt och peppar och servera direkt.
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemmaBrand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Foto: Columbus Leth

Annons