Kräftskagen med kewpie, salladslök och sesam

  • AvSiri Barje
Recept på kräftskagen med kewpie, salladslök och sesam
Lyxigt gott men ändå enkelt att fixa – det är precis vad Siri Barjes kräftskagen med kewpie är! Serveras givetvis på smörstekt bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo

Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Kräftskagen med kewpie, salladslök och sesam

När jag var fattig student gjorde jag ofta kräftskagen till mina bjudningar. Det är också väldigt gott! Här kan du ta kräftstjärtar i lag, de är spänstigare än räkor. Och vi håller det simpelt, som en riktig Tore Wretman-skagen fast med asiatisk twist.

6-8 portioner

Du behöver:

Ca 300 g kräftstjärtar i lag
3 salladslökar
3 msk kewpie-majonnäs
1 bit pepparrot, skalad
4 skivor vitt rostbröd
50 g smör
2 msk rostade sesamfrön
1 citron
Salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Krama ur kräftstjärtarna ordentligt så att så mycket som möjligt av lagen försvinner. Lägg dem gärna på hushållspapper en stund.
  2. Finhacka det vita på salladslöken och skiva det gröna tunt. Spara det gröna till servering. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäsen och det vita på salladslöken till en fast röra. Riv ner pepparrot och salta och peppra.
  3. Skär bort kanterna på brödet och stek skivorna gyllene i smöret. Dela varje skiva i 4 trekanter och toppa med röran. Strö över det gröna på salladslöken och sesamfröna. Servera med lite pressad citron och riven pepparrot.

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Recept och bilder ur kokboken Snacks (Natur & Kultur)
Foto: Roland Persson