Chokladtäckta chokladbollar med apelsin

Recept på chokladtäckta chokladbollar med apelsin
Julens godaste snöbollar är smaksatta med apelsin och täckta med choklad – lyxiga och läckra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxiga chokladbollar med brynt smörBrand logo

Lyxiga chokladbollar med brynt smör

Juliga chokladbollar med apelsin

Chokladtäckta chokladbollar med smak av apelsin.

Juliga chokladbollar med apelsin
Columbus Leth

Ca 20 stycken

Tid: 25 minuter + tid i kyl och frys

Du behöver:

4 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 msk starkt kaffe
1 msk apelsinjuice
1 msk kakao
½ msk vaniljsocker
1 msk finrivet apelsinskal
25 g choklad, hackad

Till rullning:

100 g smält choklad
Riven kokos

Gör så här:

  1. Mixa havregrynen till mindre smulor.
  2. Vispa smör och florsocker med elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
  3. Tillsätt apelsinjuice, kakao, vaniljsocker, apelsinskal och de finmalda havregrynen. Rör till en jämn smet.
  4. Smält 25 g choklad i en skål i mikron eller över vattenbad och häll ner i smeten. Rör tills allt är ordentligt blandat. Låt smeten stå i kylen 30 minuter.
  5. Rulla bollar av smeten och ställ i frysen i 30 minuter.
  6. Rulla bollarna i den smälta chokladen. Rulla dem sedan i kokos. Förvara i kylen.

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Columbus Leth