Jordgubbsdrink med kamomill

Recept på jordgubbsdrink med kamomill
cocktails
Den här jordgubbsdrinken med kamomill är som att servera sommaren i ett glas. Med färska jordgubbar och kamomillblommor i glaset infinner sig lugnet snart.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Dryckescoachen #4 - Därför är jordgubbar och champagne en dålig komboBrand logo

Dryckescoachen #4 - Därför är jordgubbar och champagne en dålig kombo

Jordgubbsdrink med kamomill

Fräsch och somrig drink med blommiga toner. Servera gärna i ett champagneglas.

Tips! Sirapen kan göras dagen före den ska användas, förvara den kallt.

Somrig jordgubbsdrink med kamomill
cocktails

2 drinkar

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 apelsin
Lönnsirap
2–4 cl vit rom
Is
Bubbelvatten
Färska jordgubbar

Kamomillsirap:

3/4 dl vatten
1 påse kamomillté
2–4 tsk lönnsirap (efter smak)

Gör så här:

  1. Kamomillsirap: Koka snabbt upp vattnet i en kastrull, dra från plattan och lägg i tepåsen. Låt stå och dra tills teet fått rejält med smak. Låt svalna och tillsätt lönnsirapen. Ställ åt sidan.
  2. Fördela kamomillsirapen i två glas. Pressa i ca ¹/4 apelsin i varje glas. Tillsätt vit rom och krossad is.
  3. Häll på iskallt bubbelvatten i glasen. Dekorera med skivade färska jordgubbar och ev kamomill­blommor.

Foto: Marita Klang & Eleonore Persson