Hallonsour med amaretto
Inled kvällen med en härligt fluffig hallon sour med amaretto som garnerats med tunna strimlor polkabeta.
Hallonsour med amaretto
Sötsyrlig, skummig och härlig.
1 drink
Tid: 30 minuter
Du behöver:
Hallonsirap:
200 g hallon
2 ½ dl strösocker
½ dl pressad citronsaft
5 dl vatten
Drink:
4 cl amaretto
4 cl bourbon
1 äggvita
2 cl hallonsirap
2 cl pressad citronsaft
Isbitar
Till servering:
Isbitar
1 citronskiva
Några strimlor polkabeta
Gör så här:
- Hallonsirap: Koka hallon, socker, citronsaft och vatten i en kastrull i 5–7 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt sirapen svalna något. Häll genom en finmaskig sil så att saften rinner av och kärnorna blir kvar, pressa ut all saft med en sked.
- Häll sirapen i en väl rengjord glasflaska och kyl tills den är helt kall.
- Drink: Fyll amaretto, bourbon, äggvita, hallonsirap och citronsaft i en shaker och skaka i ½–1 minut. Tillsätt några isbitar och skaka kort igen.
- Servering: Sila drinken i ett glas med isbitar. Garnera med citron och strimlad polkabeta och servera direkt.
Foto: Columbus Leth

