Grillade räkor med het persikosallad

Recept på grillade räkor med het persikosallad
columbus leth
Grillade räkor på spett får gott sällskap av en het persikosallad – sommarens godaste förrätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Mer för mindre: Rustik fiskgratängBrand logo

Mer för mindre: Rustik fiskgratäng

Grillade räkor med het persikosallad

Heta räkor med kryddsöt persikosallad – en förrätt att minnas!

Grillade räkor på spett med het persikosallad
columbus leth

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 msk pressad citronsaft
1 msk srirachasås (eller annan chilisås)
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
375 g skalade räkor
Salt

Persikosallad:

1 färsk röd chili
3 msk citronsaft
1 tsk strösocker
3 msk olivolja
3 persikor
3 tomater
Salt och nymald svartpeppar
2 nävar färsk basilika

Gör så här:

  1. Persikosallad: Hacka chilin fint. Rensa bort frön och fröväggar om du inte vill att salladen ska vara för stark. Rör ihop dressing av chili, citronsaft, socker och olja. Dela persikorna och släng kärnorna.
  2. Skär persikor och tomater i lagom stora bitar och vänd ihop med dressingen. Smaka av med salt och peppar och rör ner basilikan precis innan servering.
  3. Räkor: Rör ihop en marinad av citronsaft, sriracha, olja och socker. Vänd ner räkorna i marinaden och låt dem dra i några minuter.
  4. Trä räkorna på spett och grilla dem på hög värme 1–2 minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
  5. Servering: Servera räkorna med salladen och eventuellt bröd.

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo

Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Foto: Columbus Leth