Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Grillade padrones med citronyoghurt

28 maj, 2025
Recept på padrones med citronyoghurt
Rikke Westesen
Padrones ska grillas hårt så de får lite lätt brända fläckar, var generös med havssaltet och och servera med en frisk citronyoghurt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäsBrand logo
Smashed burger med lök & tryffelmajonnäs

Padrones med citronyoghurt

Utsökt snack med en fräsch citronyoghurt.

Grillade padrones med citronyoghurt
Fotograf RIkke WestesenRikke Westesen

6 bufféportioner

Annons

Tid: 20 minuter

Du behöver:

Citronyoghurt:

½ citron
½ tsk salt
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
300 g grekisk yoghurt
1 msk nigellafrön eller svarta sesamfrön

Padrones:

500 g padronpaprikor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Nigellafrön eller svarta sesamfrön

Gör så här:

  1. Citronyoghurt: Skär skalet från citronen och finhacka. Hacka fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med skal, salt och olivolja. Sjud i 8–10 minuter. Låt svalna.
  2. Finriv vitlöken och rör ner den. Lägg upp yoghurten i en skål och toppa med citron och frön.
  3. Padrones: Värm upp grillen. Blanda runt padrones i lite olja och grilla dem hårt tills de får lätt brända fläckar. Krydda med salt. Lägg upp på ett fat och strö över frön. Servera med citron­yoghurt.

Foto: Rikke Westesen

Annons