Grillade padrones med citronyoghurt
28 maj, 2025
Padrones ska grillas hårt så de får lite lätt brända fläckar, var generös med havssaltet och och servera med en frisk citronyoghurt.
Annons
Padrones med citronyoghurt
Utsökt snack med en fräsch citronyoghurt.
6 bufféportioner
Annons
Tid: 20 minuter
Du behöver:
Citronyoghurt:
½ citron
½ tsk salt
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
300 g grekisk yoghurt
1 msk nigellafrön eller svarta sesamfrön
Padrones:
500 g padronpaprikor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Nigellafrön eller svarta sesamfrön
Gör så här:
- Citronyoghurt: Skär skalet från citronen och finhacka. Hacka fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med skal, salt och olivolja. Sjud i 8–10 minuter. Låt svalna.
- Finriv vitlöken och rör ner den. Lägg upp yoghurten i en skål och toppa med citron och frön.
- Padrones: Värm upp grillen. Blanda runt padrones i lite olja och grilla dem hårt tills de får lätt brända fläckar. Krydda med salt. Lägg upp på ett fat och strö över frön. Servera med citronyoghurt.
Foto: Rikke Westesen
Annons