Frukostburritos med potatis och cheddar
08 jun, 2025
Frukostburritos är vanligt förekommande i USA men trenden har inte riktigt hittat sig hit – än. Testa en matig variant med potatis, kål, cheddar och salsa.
Annons
Frukostburritos med potatis och cheddar
Smaskiga mexikanska burritos som blir ännu matigare med potatis och kål.
Annons
4 stycken
Tid: 30 minuter
Du behöver:
250 g potatis
2 msk olivolja, till stekning
Salt
150 g cheddar
4 vetetortillor
½ kålhuvud
2 avokado
2 msk pressad limesaft
Salsa:
1 färsk jalapeño
1 lök
2 nävar färsk koriander
1 burk hackade tomater
3 msk pressad limesaft
1 ½ tsk mald spiskummin
½ tsk socker
Salt
Till servering:
1 knippe färsk koriander
1 lime
Gör så här:
- Salsa: Skär bort stjälken från chilin (kärna ur om du vill ha en svagare salsa). Skala löken. Mixa chili, lök och koriander grovt i en matberedare. Tillsätt tomat och pulsa ihop allt. Smaka av med limesaft, spiskummin, socker och salt.
- Burrito: Skär potatisen i små bitar och stek i olja i en panna i cirka 10 minuter tills de är gyllene och mjuka. Krydda med salt. Fördela osten över tortillorna och värm dem i en torr stekpanna eller i mikron tills osten har smält. Finstrimla kålen, gärna med mandolin. Skär avokado i skivor och ringla över limesaft.
- Servering: Fyll potatis, kål, avokado och plockad koriander i de varma tortillorna med smält ost och rulla ihop dem hårt. Servera genast med salsa och lime.
Foto: Columbus Leth
Annons