Friterad brie med blåbär

Recept på friterad brie med blåbär
Friterad brieost kan vara bland det godaste som finns. Servera den med blåbärssylt som pricken över i:et!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo

Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Friterad brie med blåbär

Använd sommarens bär från frysen och gör den här läckra rätten!

Så gör du friterad brie med blåbär

6 portioner

Du behöver:

6 skivor brieost
2 ägg
1 dl vetemjöl
4 dl ströbröd
4 dl smakneutral olja till stekning

Blåbärssylt:

250 g blåbär
2 msk farinsocker
1 ½ dl syltsocker

Till servering:

Ev fullkornskex

Gör så här:

  1. Koka blåbär i en kastrull med socker, tills sockret smält och bären är mjuka, 3–10 minuter beroende på bär. Skumma av och häll upp i en skål. Låt stå kallt fram till servering.
  2. Ta ut osten ur kylen, skär i lagom stora skivor. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Slå upp mjöl i en annan tallrik och ströbröd i en tredje. Vänd ostskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek brieosten gyllene i varm olja i en kastrull. Ta upp och låt droppa av på hushållspapper. Servera strax med blåbärssylt och gärna några kex.

Foto: Rikke Westesen