Citronvåfflor med björnbärsgrädde
Citronvåfflorna serveras inte bara med björnbärsgrädde, du får såklart inte glömma lönnsirapen!
Citronvåfflor med björnbärsgrädde
Fluffig björnbärsgrädde är gott till en frasig, citronsmakande våffla.
8 stycken
Du behöver:
3 1/3 dl vetemjöl
¾ dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk ekologisk finrivet citronskal
2 ½ dl standardmjölk
100 g smör
1 ägg
2 msk citronsaft
1 nypa salt
2 msk smör, till stekning
Björnbärsgrädde:
2 ½ dl vispgrädde
3 msk björnbärssylt
Till servering:
125 g frysta tinade björnbär
Lönnsirap eller flytande honung
Gör så här:
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt finrivet citronskal. Värm mjölk och smör i en kastrull. Vispa ner det i mjölblandningen tillsammans med ägg, citronsaft och salt. Pensla våffeljärnet med lite smält smör och grädda 6 våfflor i järnet. Vispa grädden fluffig med elvisp i en skål. Vänd ner björnbärssylten i grädden.
- Lägg upp nygräddade våfflor på tallrikar och toppa med björnbärsgrädde och björnbär. Ringla lite lönnsirap över och servera genast medan våfflan fortfarande är varm.
Foto: Columbus Leth
