Långkokt chili på högrev med mörk choklad

  • AvRedaktionen
Långkokt chili på högrev med mörk choklad.
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Se när Jimmy Guo lagar sej med Norsk Fisk Brand logo

Se när Jimmy Guo lagar sej med Norsk Fisk
Läs mer här!Klicka här
Långkokt chili på högrev med mörk choklad.
Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer

Tid: 3 timmar och 45 minuter

Du behöver:

1 kg tärnad högrev

1 gul lök (finhackad)

1 msk smör

1 msk olja

1 röd chilifrukt (finhackad)

2 burkar krossade tomater

3 msk kalvfond

3 flaskor öl

2 chipotle chilli, stött i mortel

1 tsk anchochili

2 lagerblad

2 kanelstänger

1 msk spiskummin

2 tsk torkad oregano

100 g mörk choklad, 70% kakaohalt

1 lime, skal och saft

salt och peppar

Till servering:

2 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Putsa köttet och tärna det i bitar.
  2. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
  3. Finhacka den färska chilin.
  4. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
  5. Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
  6. Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
  7. Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
  8. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Recept: Lotta Bäckström

Styling: Pojan Lindeblad

Foto: Matilda Lindeblad