Långkokt chili på högrev med mörk choklad
- AvRedaktionen
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
Se när Jimmy Guo lagar sej med Norsk Fisk

Läs mer här!Klicka här
6 personer
Tid: 3 timmar och 45 minuter
Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
salt och peppar
Till servering:
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Putsa köttet och tärna det i bitar.
- Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
- Finhacka den färska chilin.
- Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
- Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
- Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
- Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
- Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
Recept: Lotta Bäckström
Styling: Pojan Lindeblad
Foto: Matilda Lindeblad