Champagnepannacotta med granatäpple
- AvLinn Grubbström
En liten dessert med mycket lyx är precis vad champagnepannacotta med granatäpple är.
Champagnepannacotta med granatäpple
Lättgjord dessert där champagnen får sällskap av vanilj.
4 portioner
Du behöver:
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ vaniljstång
½ dl champagne eller mousserande
Topping:
1 granatäpple
1 mogen mango
2 msk vita chokladpärlor
½ tsk ätbart guldglitter
Citronmeliss
Ev hackade pekannötter
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädden i en liten kastrull. Tillsätt socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt det koka upp och småputtra på låg värme i 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Rör ner champagne. Fördela smeten i fyra glas och låt stå i kylen i minst fyra timmar.
- Dela på granatäpplet och gröp ur kärnorna. Skala och skär mangon i mindre bitar. Toppa pannacottan med granatäppelkärnor, mangobitar, vita chokladpärlor, guldglitter och citronmeliss.
Foto: Peter Kam
