Blancherad sparris med parmaskinka
Blanchera sparrisen och servera den i en somrig sallad med parmaskinka och färsk basilika. Lyxlunch klar på 15 minuter!
Blancherad sparris med parmaskinka
En fantastisk försommarlunch, som tar en kvart att laga och smakar som en miljon.
2 portioner
Du behöver:
500 g grön sparris
Salt
1 msk olivolja
Vinägrett:
¼ schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering:
3 nävar grovt plockad basilika
100 g parmaskinka
Ev bröd
Gör så här:
- Skala löken och hacka den mycket fint. Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Tillsätt olja och därefter lök. Smaka av med salt och peppar.
- Bryt av och kasta bort den nedersta, träiga änden på sparrisen. Ge sparrisen ett snabbt kok i en kastrull med 1 cm kokande, saltat vatten med lite olja i. Häll av vattnet.
- Vänd ihop den ljumna sparrisen med massor av basilika och bitar av parmaskinka på ett fat. Ringla vinägretten över och servera genast.
Foto: Columbus Leth
