Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

  • AvRedaktionen
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Frysta ärter är suveränt att göra en grön och kryddigt pigg soppa av. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

Att ha frysta ärtor hemma är en riktig livboj i vardagen, med det kan du svänga ihop massa goda recept – som den här läckra ärtsoppan med chili, ingefära och kokosmjöl.

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

6 personer

Du behöver:

2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
½ grön chili
Olja, till stekning
75 g spenat
450 g gröna frysta ärter
7 dl färdigblandad grönsaksbuljong
400 g kokosmjölk
½ citron, saft
Salt
Färskmalen svartpeppar

Till servering:

1 näve koriander
½ grön chili

Gör så här:

  1. Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.
  2. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft