Ägghalvor med krämig laxfyllning
Ägghalvor med laxfyllning och rom är ett måste på alla buffébordet!
Ägghalvor med krämig laxfyllning
Perfekta på en buffé eller lyxig brunch.
6 portioner
Du behöver:
6 ägg
100 g kallrökt lax
3 msk crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk gräslök
1 msk färsk dill
10 droppar tabasco (eller efter smak)
Salt och peppar
Till servering:
Färsk dill
50 g valfri rom eller vegorom
Gör så här:
- Koka äggen i 8–9 minuter, tills hårdkokta. Kyl av dem helt i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor och tag försiktigt ut gulan. Hacka laxen fint. Mosa äggulorna med en gaffel i en skål och rör ihop med lax, crème fraiche och majonnäs. Vänd ner finhackad gräslök och dill och smaka av med tabasco, salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse och spritsa den i äggen.
- Garnera äggen med plockad dill och rom och servera genast.
Foto: Columbus Leth
