Annons
Annons

uv-strålning från datan (it’s real)


 

Katten

Hej Kakan! Jag och min kompis pluggar 24/7 framför datorn, båda två upptäckte mystiska fnasiga röda fläckar runt ögonen och kom fram till att det ju måste vara skärmen. Eller? Har du nå tips gällande hudvård för oss som sitter framför datorn 100 timmar i streck? Vi är båda flitiga hudvårdare med apoteksmärken i vår rutin. Puss!

Hello cat.

Jo, det kan absolut vara strålningen från datorn och/eller ljuset från lysrörsbelysing som också avger uv-strålning, eller också att ni kliar er i ögonen efter så mycket arbete. Det är bla därför jag tjatar om spf året runt, det borde heta uv-skydd inte solskydd, men ja ja. Men kul att ni båda fått samma problem, eller i alla fall intressant. Jag skulle rekommendera en dagkräm med uv-filter i, och en go fet nattkräm som återställer över natten. Sen bör ni kika på ögonkräm, det är en kräm som många glömmer tyvärr. Och kom håg att den ska duttas på, inte gnidas, då förstörs elasticiteten i den tunna huden. Dutta på och inte för när ögat utan på det hård, på benet liksom! 

Tips från hudcoachen:

L300 Bright & Firm Day Cream 50 ml 179:-, har ett uv-skydd på 15.

Avène Anti-Redness Cream UV 20 40 ml 209 kr. Avène är lite av mitt favoritmärke, för det passar torrisar och känslig hy så bra. Denna rekommenderas för lite rödkänsliga men funkar såklart för andra. Uv-skydd på 20.

Eucerin Antiredness Concealing Day Care SPF 25 50 ml för 209 kr. Högsta uv-skyddet i gänget med en släng av grön nyans. Nej, räds ej, detta för att reducera lite rödhet, du kommer inte vara grön i ansiktet. 

No7 Beautiful Skin Day Cream SPF15 Dry/Very dry 50 ml 175 kr. Älskar allt som är till för torrisar, vilket du helt klart kan bli framför den där datorn.

Lycka till med hud, plugg och apoteket. <3

Annons
(0)
(0)
3 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar