Annons
Annons

The size queens are fat


 

Det är ingen som inte vet att modevärlden är en smal sak. Normen för vad som är vackert i high fashion är super skinny, oftast vit och cis. Alla drabbas av detta, även om vi är vana vid hur normen presenteras, blir vi blinda. Jag är också blind, och skadad och så in i norden trött på det. Jag är trött på hur det drabbar ca alla kvinnor och icke binära, hur normen tvingar oss att kämpa med alla våra krafter för att se ut just SÅ. Eller sträva efter att se ut som vi tror att det vackraste är.

Annons

Jag har alltid varit tjock. Förutom en gång när jag var 13 år och gick ner 13 kg, jag bantade mig till det. Jag fick massor av positiv uppmärksamhet då, något som kan tyckas kompensera alla år av vidrigheter som min tjocka kropp tydligen provocerat fram, men jag brydde mig föga om min nya kropp. Jag är tjock igen nu, skitsnygg är jag också, det tycker jag oftast. Och ibland hatar jag, precis som gemene kvinna, min kropp.

Jag har successivt tagit beslut om att förändra mina flöden. Mitt sociala liv, vem jag umgås med och vad de har åsikter kan jag styra relativt, men det mediala flödet är annorlunda. Där kände jag att jag bara blev matad av vita, tunna flickkroppar dag och natt och jag var trött på det. Dom är dessutom nästan alla straighta och glada. Jag är inte så mycket av det, jo vit och i mellan åt lycklig såklart, men den där ensidiga bilden gör verkligen mig illa. Om detta var normen, hur ska jag nånsin kunna älska min egna kropp, för den ser fan inte ut som Giseles.

Så jag bytte flöde. Jag följde ett par vanliga supermodeller på Instagram, dom fick gå. Jag tänkte, nu kör jag verkligen, jag testar hur det funkar. Jag följde sen länge ett par plus size modeller. Asså PLUS SIZE inte när Calvin Klein gör en plus size och en tjej med storlek 38 representerar. Jag letade verkligen, gick igenom bloggar, instagram, kammade internet efter kvinnor jag kunde identifiera mig med och som jag visste att mina kompisar kunde göra det samma med. Jag ville bli MATAD av dessa kroppar. De som var tjocka kvinnor, utan thigh gaps, inga utstickande höftben eller nyckelben så långt ögat nådde. Dom somistället har  stora armar, tjocka vader och väger över 80 kg, biland över 100. Jag ville se dessa kroppar dagligen och få in dom i min hjärna, att detta också var vackert.

Nu ska jag dela med mig av dessa ljuvliga personer! Först ut är Gabi Fresh, ja namnet säger ju allt. Dessutom går hon under epitetet ”queen of bikini” vilket makes sense när du ser henne jobba som just bikinimodell. Hennes senaste kollektion med bikinis och baddräkter hittar du här!

*Här står jag och regerar över the nation of bikinis*

gabi-fresh-b-600x400

Game of thrones, bikini edition

Gabi-Fresh-Swimsuit-Collection-fro-2016-BellaNaija-Janaury-2016002

Från förra årets kollektion

gabifresh-jellyfish-bikini-fatkini-2014

gabifresh-palm-print-one-piece-bikini-2014 54dc763abac80_-_sev-gabi-fresh-bathing-suit-lgn

HELLO QUEEN!!! 

 image-666x1000  

För mig är det 100% frigörande att se en tjock kvinna i bikini. För 10 år sen hade jag helt struntat i detta och reducerat denna sortens kroppsaktivism med sexualisering av ännu en kvinnokropp, men nu är jag inte av den åsikten. Det handlar om så mycket mer. Oftast finns det inte ens bikinis till tjocka kvinnor, vi får klämma in mage, byst och röv i nån kränkande 42a i ett omklädningsrum som gör att vi aldrig vill visa oss på stranden. Att klä på sig är lika med skam. Hela industrin förmedlar den åsikten. Och ja, självklart förstår jag att smala tjejer också har komplex och hatar att vara i omklädningsrum. Men nu pratar jag om TJOCKA tjejer och det är en storlek, inte en känsla.

Att bära bikinis och baddräkter som är gjorda för stora kroppar är en frihet och ett lättnad, det är verkligen lycka. Jag kan vara stolt över min kropp, och jag vet att andra känner likadant.

Återigen, det här är inte avdelningen att ”vi med tjocka kroppar ska sexualiseras”, det handlar inte om det, men jag begär att vi normaliseras. Genomsnittskvinnan i Sverige bär storlek 42/44, så varför ska modeller med storlek 0 sätta standarden och ärligt talat, fucka med våra självkänslor. Obs all hail modellerna, det är inte dom jag klagar på, utan världen.

Hoppas ni är redo för stranden eller poolen, eller varför inte klubben. Ja du får gå på klubben i bikini eller baddräkt, och kanske nåt mer klädesplagg.

See you in the water all fat chicks <3

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar