Annons
Annons

Syra, sol och sommar?!


 

Hej Kakan!!
En fråga, jag har köpt och börjat använda lotion p50V och ÄLSKAR den. jag använder den varje kväll sedan ungefär en månad tillbaka men undrar hur jag ska göra nu när sommaren kommer. Jag har en dagkräm med spf 30 och planerar inte att sola ansiktet. Är det okej och bra att använda lotion p50V under sommaren med spf 30 eller måste man ha högre spf? hur gör du? så många frågor, hoppas du hängde med.

Annons

Tack för en asbra blogg!

Kära Lina, tack för en asbra fråga!

Det är speciellt när våren och sommaren kommer, även om vi ökar spfen och är mer noggranna, så bör vi ta hänsyn till solen ÄNNU lite mer. En dagkräm med spf 30 är just spf 30 de första timmarna, sen försvinner effekten successivt under dagen. Få har som vana att smörja in en dagkräm mer än på morgonen, till skillnad från en solkräm med hög spf som vi automatiskt smörjer in om vi exponeras för solen på tex stranden  (ehhh mitt önsketänkande).

Vad Lotion P50 gör är att den exfolierar huden och förbereder för nästan produkt som ska in och jobba på djupet. Asså exakt hur djupt nästa produkt går beror såklart på själva produkten, men Lotion P50 förbereder i alla fall så gott det går. Detta gör ju att huden är något mer sårbar och känslig, därför rekommenderar jag ingen att köra på med exfolierande produkter på dagen om risken för exponering av sol finns. Jag som har världens mest tåliga hud körde förra sommaren, nästan inga aha, bha eller andra aktiva ämnen, jag bara smorde och skyddade och öste på med fukt. Ja det fick mig att känna mig kluven till livet, tudelad och att jag saknade nåt. Men rädslan för att skada huden, och dessutom att permanent skada den var större än dragningen till syran. Och då förstår ni vidden av rädslan.

spf 50 på ansikte och dekolletage, hatten på också för säkerhets skull

Jag vet vad solen kan göra med en, förutom att den kan vara livsfarlig i form av hudcancer kan du också bli Kakan Fläcken Hermansson. Eller du kan inte BLI mig, men du kan bli en go liten fläck och få dras med detta hela livet. Speciellt om du har hormonella förändringar undertiden vistas i solen, tex om du är gravid eller har extremt glad eller ledsen. ja det är sant, jag fick mina pigmentsförändringar när jag var väldigt nere. Och oavsett vad jag gör, hur mycket jag smörjer mig, eller skyddar mig från solen kommer dom tillbaka.

Fläcken is back, trots spf 50 och hatt. Det är mycket jag struntar i här i livet när det kommer till utseende, men jag gillar inte fläcken.

Och även om du inte planerar att sola, så kommer du exponerad av solens strålar och uv. Jag skulle rekommendera att använda Lotion P50 på kvällen och att rengöra ansiktet på morgonen som vanligt, så inga rester finns kvar när du äntrar dagen. Och är du inne och det regnar, självklart kan du unna dig lite P50 på morgonen då också. Jag vill ändå ta ansvar för mina läsare, vill inte att nåt ska hända er <3
Använd också hellre spf 50 än 30, det skadar inte att vara på den säkra sidan. Dr Neurotic Cakeman gillar verkligen den säkra sidan.

Hur gör ni läsare, kör ni på som vanligt under sommaren med syror och allt vad det är?

Puss Dr Cakeman

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons

 
 


Annons

Laddar