Annons
Annons

Spf för tassarna!


 

Heidi 

Jag har blivit lite besatt av SPF denna vår (mycket tack vare dig!), men jag började fundera efter att jag lyssnade på poddavsnittet om sommarförberedelser: SPF till händerna, finns det? Alltså typ specifik handkräm med SPF i.

Annons

Eller använder man bara samma som till kroppen? Tycker alltid att dom blir så klibbiga, och jag vill helst skölja av händerna efter att ha smörjt in mig med en sån.

Händerna har man ju nästan alltid framme nu under vår och sommar, och dom är med om så mycket. Jag spelar dessutom piano så det känns extra viktigt att ta hand om händerna ordentligt, men hur gör man?

Halloj Heidi!

Klart finns det solkräm speciellt för tassarna! Jag brukar bara ta min vanliga solkräm och smörja in händerna med när jag är på stranden, mår riktigt bra av att veta att dom också blir skyddade av spf 50. Jag är ju keramiker och mina händer får stå ut med mycket, därför jag noga med att smörja in dom i både verkstaden och hemma, fast nu när jag tänker efter så är jag verkligen mer noga i verkstaden, men å andra sidan smörjer jag mig efter varje tvätt där, ca 20 ggr om dan.

Men om du en vanlig dag bara ska leva, inte vara på stranden eller i verkstaden, ska du ju ändå kunna smörja och skydda. Gott skydd finnes här!

Jag är en riktig sucker för Medik8, tror aldrig jag blivit besviken på deras produkter (är en förespråkare av deras Glow Oil sen länge), dom har en handkräm med spf 25. Krämen är såklart återfuktande och skyddar inte bara mot uva och uvb utan också föroreningar, som avgaser och cigarettrök. Har en svag doft av citrus som är perfekt. 369 kr 60 ml.

Om du vill ha en billigare variant med spf 20, har Neutrogena en, Visibly Renew hand cream, kostar 49 kr. Har en mild doft och ska hjälpa huden att öka kollagenproduktionen.

Extra tips! Om du efter sommaren känner dig lite solfläckad och vill få tillbaka spänst i händerna, och kanske drabbats av pigmentsfläckar, finns denna retinolbomb för just händerna! Svenska Verso har en handkräm aka serum som verkar mot rynkor, linjer och just fläckar, stryk på morgon och kväll. Obs ej för dig som är gravid eller ammar, då ska en vara utan retinol. 499 kr för 30 ml.

(0)
(0)
2 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar