Annons
Annons

Söker hjälp för en mer balanserad hy hos Dr Cakeman


 

Hej fantastiska Kakan!!
Har en fråga! Ja har under många år haft problem med akne, (finnar, pormaskar, white-heads, fet hy you name it..) och har provat många produkter genom året för att hitta en bra rutin! Just nu så använder jag en rengöring från Eucerin, som är till för att hämma talgproduktion, morgon och kväll, och två gånger i veckan exfolierar jag huden med en skrubb från Clinique, anpassad för oljig hy. Det jag skulle behöva tips om är framförallt en bra ansiktscrème som inte täpper igen porerna och som minskar uppkomsten av finnar och fet hy! Och som ger fukt!! (Extra plus om den kanske har spf/solskydd och kanske läker gamla ärr också?) Alltså typ en mirakelcrème haha. Jag har provat många crèmer men inte hittat någon som har gett fukt och varit lättabsorberad utan att ha gett fullt av finnar, pormaskar och glansig hy i slutet av dagen! Skulle vara sååå tacksam om du har några bra tips? <3 <3 <3 Och sen, finns det något mer steg i min enkla hudvårdsrutin som jag borde lägga till? Använder för övrigt ingen foundation eller puder!
Tack på förhand för svar! <3

Annons

Fantastiska Naomi!

Nu talar vi allvar här. jag tror du måste ha något behandlande under både dag och natt. Som tur är finns det en djungel av just detta. Det jag skulle tipsa dig om är SURPRISE 2% bha liquid från Paula’s Choice. Jag vet att jag tjatar men den uträttar underverk för många med fet eller blandhy, också oss torrisar. Den besöker varje liten por och tränger in och löser upp orenheter, dessutom slipar den ner porer successivt.

Det du inte får göra med en acnebenägen hy är att utsätta den för alldeles för mycket uttorkning, du vet då kommer finnarna som ett flottigt brev på posten. Då tänker huden; hmmm, nu känner jag mig lite uttorkad bäst att justera det med lite talg… som blir finnar och pormaskar. Det du gör är att grunda med lite bha-syra, låter det goffa in sig, sen lägger du ett serum över som ger fukt, och sen en dagkräm som ger fukt, men som inte är full med fett. Detta är ju inte min hemmaarena eftersom jag är torr och åter torr. Jag testade en dagkräm, från Bare Minerals häromsistens som kändes så bra, men jag vaknade och kände mig inte tillräckligt återfuktad. Krämen är en oljefri gelkräm och har en mild doft av bergamot och eukalyptus. Men den kanske kan vara något för dig? Pris ca 430 kr.

bm

En ordentligt utrensande lermask skulle nog vara bra för dig också, en som inte torkar ut totalt utan återfuktar lite också. Då finns en med rosa lera från Clarins, och en från PTR med 900 år gammal lera från Irland.

Masken Pure and Radian från Clarins rengör huden och gör den mjuk och matt. Passar känslig hy också! Pris ca 200 kr.

truly-matte-pure-and-radiant-mask-c010202003

Irish Mudmask är rengörande och drar ut smuts, olja och orenheter samtidigt som den återfuktar och bombr med vitaminer. Sjukt dryg dessutom. Pris ca 640 kr.

ladda-ned

ps vill du lära dig mer om flottig hy? annahita Yazdi aka whinar.se kan allt om detta!

(0)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar